[pagevisual]

“Managers – not MBA’s”, maar wel Sioo’s!

Door: Brechtje Kessener 

Afgelopen zondag sprak journalist Jeroen Smit in de serie ‘Leiders gezocht’ met Henry Mintzberg. Mintzberg schetste dat de opleidingen op een verkeerde manier, de verkeerde mensen, in verkeerde vakken opleiden. Zijn conclusie is dat ’ers ongeschikt zijn als manager!

 Eerlijk gezegd heb ik zijn boek “ – not MBA’s”  zelf niet gelezen. Des te leuker was het om Mintzberg dezelfde argumenten te horen noemen als ik destijds gebruikte om een expliciet organisatiekundige programma binnen het Sioo opleidingspalet te verantwoorden. Bij de ontwikkeling van het ‘ programma’ vroegen  collega’s me waarom we een MBA achtig programma zouden moeten voeren  – want die waren er toch al zoveel….

 ‘Maar het gaat nog steeds niet goed genoeg binnen Nederlands ondernemingen en instellingen!’ was mijn repliek. ‘Dus MBA’s maken hun belofte niet waar!’ Ik vond, en vind, dat organisatieprofessionals hun organisatie beter moeten snappen en organiseren zodat de ambities echt waargemaakt worden. Tegen mijn collega’s: ‘Alleen het veranderproces goed kunnen vormgeven is niet genoeg – je moet ook weten dat de beoogde nieuwe organisatie beter zal presteren!’

 En dan wordt het een typisch Sioo programma: een programma met een meervoudige en integrale benadering van de organisatie en een hoog action learning gehalte voor mensen met organisatie ervaring. Dus geen functionele MBA indeling in vakken als Marketing, Strategie, Human Resources en Logistiek zonder de samenhang ertussen te leren kennen. Dus geen casestudies maar werken aan de eigen organisatie. Dus geen onervaren deelnemers maar deelnemers die elk hun eigen expertise meebrengen en waarmee we het organisatiekundig vakgebied binnen het programma kunnen doorontwikkelen!

 Mooi dat ik nu al de tweede leergang van DCO mag trekken en dagelijks zie dat deze benadering wel helpt om beter te managen. Dus misschien zou ik het programma niet Sioo DCO moeten noemen maar de Sioo MBA!

Tags: , , ,

Dit bericht is geplaatst op donderdag 25 november 2010 om 12:56 onder Algemeen, Designing Complex Organizations. U kunt de reacties volgen via de RSS 2.0 RSS-feed. U kunt een reactie achterlaten of een link op uw eigen website plaatsen.

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te posten.