[pagevisual]

“Managers – not MBA’s”, maar wel Sioo’s!

Door: Brechtje Kessener 

Afgelopen zondag sprak journalist Jeroen Smit in de serie ‘Leiders gezocht’ met Henry Mintzberg. Mintzberg schetste dat de opleidingen op een verkeerde manier, de verkeerde mensen, in verkeerde vakken opleiden. Zijn conclusie is dat ’ers ongeschikt zijn als manager!

 Eerlijk gezegd heb ik zijn boek “ – not MBA’s”  zelf niet gelezen. Des te leuker was het om Mintzberg dezelfde argumenten te horen noemen als ik destijds gebruikte om een expliciet organisatiekundige programma binnen het Sioo opleidingspalet te verantwoorden. Bij de ontwikkeling van het ‘ programma’ vroegen  collega’s me waarom we een MBA achtig programma zouden moeten voeren  – want die waren er toch al zoveel….

 ‘Maar het gaat nog steeds niet goed genoeg binnen Nederlands ondernemingen en instellingen!’ was mijn repliek. ‘Dus MBA’s maken hun belofte niet waar!’ Ik vond, en vind, dat organisatieprofessionals hun organisatie beter moeten snappen en organiseren zodat de ambities echt waargemaakt worden. Tegen mijn collega’s: ‘Alleen het veranderproces goed kunnen vormgeven is niet genoeg – je moet ook weten dat de beoogde nieuwe organisatie beter zal presteren!’

 En dan wordt het een typisch Sioo programma: een programma met een meervoudige en integrale benadering van de organisatie en een hoog action learning gehalte voor mensen met organisatie ervaring. Dus geen functionele MBA indeling in vakken als Marketing, Strategie, Human Resources en Logistiek zonder de samenhang ertussen te leren kennen. Dus geen casestudies maar werken aan de eigen organisatie. Dus geen onervaren deelnemers maar deelnemers die elk hun eigen expertise meebrengen en waarmee we het organisatiekundig vakgebied binnen het programma kunnen doorontwikkelen!

 Mooi dat ik nu al de tweede leergang van DCO mag trekken en dagelijks zie dat deze benadering wel helpt om beter te managen. Dus misschien zou ik het programma niet Sioo DCO moeten noemen maar de Sioo MBA!

Tags: , , ,

Dit bericht is geplaatst op donderdag 25 november 2010 om 12:56 onder Algemeen, Designing Complex Organizations. U kunt de reacties volgen via de RSS 2.0 RSS-feed. U kunt een reactie achterlaten of een link op uw eigen website plaatsen.

3 reacties op ““Managers – not MBA’s”, maar wel Sioo’s!”

Ton Leeggangers zegt:

november 26th, 2010 at 16:05

Dag Brechtje,
Ben van mening dat de titel eigenlijk zou moeten zijn: ‘Sioo’s AND MBA’s’. Heb zelf beide opleidingen en vind ze geen van beide ‘totaal’ genoeg om een organisatie succesvol te kunnen leiden. De kracht zit hem m.i. in de combinatie van (het gedachtegoed van) Sioo en MBA. En alleen al voor het realiseren van deze afspiegeling, hebben we nog een hele weg te gaan in ondernemend Nederland …
Groet, Ton
 

Erica de Vries zegt:

november 26th, 2010 at 16:08

Dag Brechtje,
Mooi blog, helaas heb ik de aflevering gemist met Mintzberg. Ik ga op zoek naar ‘aflevering gemist’.
Ik wordt getriggerd door je laatste opmerking om evt de naam van de opleiding te veranderen in SIOO MBA. Wat mij betreft: Niet Doen!

Voor mij is de MBA een vaag container begrip, waarbij de opleiding zo wezenlijk kan verschillen in niveau en inhoud, al naar gelang het instituut wat je kiest. Ik heb bij de MBA geen idee wat me dat aan het eind van de studie zou kunnen brengen. En met een opleiding van 13 in een dozijn, zo zie ik de MBA, schaad je wat mij betreft het imago van het SIOO. SIOO is nl uniek in zijn opleidingen en opleidingsvorm.

Met de titel Desiging Complex Organisations geeft de naam duidelijk aan waar de opleiding over gaat en wat je kan als je klaar bent met de opleiding.

Hartelijke groet
Erica de Vries

Martin Hendriks zegt:

december 1st, 2010 at 22:55

Dag Brechtje,

Je slaat wat mij betreft de spijker op zijn kop. Ik ben blij dat er beweging lijkt te komen in het “oude” denken dat MBA dé oplossing of manier is. Echter leeft het grote(re) deel van onze context nog wel onder dat paradigma, en is het aan ons Sioo’ers om de verbinding met de MBA-wereld te blijven leggen en hun taal te spreken. En wellicht op die manier onze steen bij te dragen aan een paradigmaverschuiving. Het aanpassen van DCO naar MBA is te makkelijk. Bijna een MBA-achtige oplossing. De kracht van Sioo-mensen zit em erin om varieteit te koesteren en van daaruit te verbinden. Klinkt makkelijk, maar voor mij betekent dat, dat ik mijn plek der moeite met enige regelmaat bezoek. 

Met onbevangen groet,
Martin Hendriks 

Geef een reactie