[pagevisual]

Academy of Management 2014

Door: Sioo docent Yvonne Burger en Annemieke Stoppelenburg, programmamanager Advanced Change Methodologies

In dit brievenblog doen Annemieke en Yvonne dagelijks verslag van hun bezoek aan de AOM 2014. Klik op ‘reacties’ om het dagelijks vervolg van dit blog te lezen.

1 augustus 2014

Ha Annemieke

Gisteren in het vliegtuig onderweg naar de Academy of Management in Philadelphia legden we onze schema’s naast elkaar. En hoewel we vanuit dezelfde waarden denken hadden we nauwelijks overlap in de gekozen sessies. Niet zo verwonderlijk misschien want de Academy is met de enorme hoeveelheid sessies een academische snoepwinkel waar enorm veel te kiezen valt. We besloten om samen te bloggen, want we houden de collega’s in Nederland graag op de hoogte van wat we hier mee maken. En elkaar natuurlijk ook! Hoe was jouw dag vandaag en wat waren de centrale thema’s? Mijn centrale thema vandaag was het belang van anders communiceren voor individuen, teams en organisaties in verandering.

Ik bezocht drie workshops, ieder met een eigen perspectief. De eerste ging over onze eigen Team from Hell experiences en wat we hiervan konden leren over welke factoren essentieel zijn om de hel te voorkomen. Er schoot me direct een team te binnen, trouwens. En je raadt het al: persoonlijke factoren zijn overweldigend vaak belangrijker dan taakgerichte factoren. Daarna bezocht ik een workshop over welke ervaringsgerichte oefeningen leren in organisaties bevorderen. Hier zaten wel een paar mooie nieuwe oefeningen bij, maar het viel me weer op dat we in Nederland toch wel heel veel ervaring hebben met creatieve werkvormen. Dat was wel weer een opsteker! En de derde ging over hoe onder meer Appreciative Inquiry kan worden ingezet om de dingen die in organisaties niet gezegd worden te ontsluiten. Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen…

 

Dit bericht is geplaatst op maandag 4 augustus 2014 om 11:31 onder Algemeen. U kunt de reacties volgen via de RSS 2.0 RSS-feed. U kunt een reactie achterlaten of een link op uw eigen website plaatsen.

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te posten.