[pagevisual]

Basisopleiding voor Organisatieprofessionals: toekomstbestendig!

Door: Annet Weitering

Marianne_Annet_MargueritheVrijdag 2 oktober vierden we feest ter ere van het 100e kerntraject van de Basisopleiding voor Organisatieprofessionals. Bij Sioo gaat feestvieren natuurlijk niet zonder inhoud. Er waren interessante workshops die varieerden van Socratische dialoog tot Communicatie bij crisisbeheersing, van Dansen op de sofa tot Tango als metafoor voor sturen en volgen. De sfeer was goed en ontspannen. Benieuwd naar de fotoimpressie van fotograaf August Swietkowiak?
Oud-programmamanagers Marianne Kranenburg en Margerithe de Man waren aanwezig. Ik herkende deelnemers uit recente groepen, maar ontmoette ook deelnemers van twintig jaar geleden. De Bo staat na 100 kerntrajecten nog steeds als een huis. We proberen de deelnemers de ‘basics’ van het vak te leren. Grondbegrippen van organiseren, een professionele basisattitude, kennismaken en oefenen met adviesvaardigheden, noties over veranderen en achterliggend vooral kennismaken met het idee van meervoudigheid. Hoewel het doel en de basics niet echt veranderen en de BO een robuust toekomstbestendig programma is, blijft het programma zich aanpassen aan nieuwe ontwikkelingen en opvattingen en aan de veranderende leervoorkeuren en behoeftes van deelnemers, met behulp van aansprekende voorbeelden, nieuwe modules, simulaties en ‘running cases’. Vinden jullie – net als Marc Voorwalt die ons liet weten: “Ik ben er graag bij wanneer de 200ste BO wordt gevierd” – ook dat de BO toekomst bestendig is? Of hebben jullie een andere mening of visie? Welke veranderingen zijn nodig om ook in de toekomst de deelnemers van de Basics te kunnen voorzien?

2000_deelnemers_aan_balonnenIn_afwachting_vanLachen

 

 

 

 

Bouwen_met_blokjes

Aan_de_wandelConcentratie

 

 

 

 

DansenHumor

Tja_die_blokjes_he

 

 

 

 

Ja_ja_Je_ziet_het_ze_denkenProseccootjeIn_gesprek

 

 

 

 

Weer_die_blokjesNeuzen_dezelfde kant_opSamen

 

 

 

 

Voorbeeld

ChinezenFeest

 

 

 

 

Aan_de_zwierBert_Knol_DJ_van_de_avondMarianne_Annet_Marguerithe

Tags:

Dit bericht is geplaatst op vrijdag 23 oktober 2009 om 14:02 onder Algemeen, Opleidingen. U kunt de reacties volgen via de RSS 2.0 RSS-feed. U kunt een reactie achterlaten of een link op uw eigen website plaatsen.

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te posten.