[pagevisual]

Design at Work: Design that Works!

Door: Brechtje Kessener

“Verzenden” en weg is het mailtje naar mijn collega’s bij NCSI (Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie) en Flanders Synergy (de Vlaamse tegenhanger). Ik schreef hen dat we nu voor het eerste webinar al bijna 75 belangstellenden hebben en dat er voor het tweede en derde webinar ook al inschrijvingen zijn.  En dat, terwijl de inschrijving nog maar net gestart is! Het lijkt erop dat deze samenwerking zijn  vruchten zal afwerpen…

Fijn ook om te merken dat Sioo en ik steeds meer thuisraken in het netwerk van sociale innovatie, nieuw organiseren, anders werken, het nieuwe werken, dynamisch managen en al die andere namen die propageren dat de meest gebruikelijke wijze van bureaucratisch organiseren outdated raakt. Het lijkt erop dat het besef dat de inrichting van organisaties wezenlijk is voor de prestaties ervan zo langzamerhand weer geaccepteerd wordt. Natuurlijk maakt het veel uit welke competenties mensen en managers hebben. Maar dat is echt niet het enige. Het ontwerp van de organisatie doet er toe! – Design at Work! De  wijze van organiseren bepaalt of die competenties ook tot hun recht kunnen komen. – !

Onder de noemer van Design (th)at Work(s) wil ik die kracht van het organisatieontwerp verder onder de aandacht brengen. En samen staan we sterker dan alleen, dus daarvoor werk ik samen met een aantal andere partijen. Zoals ik hierboven al schetste organiseer ik – samen met NCSI en Flanders – drie webinars op 26 september, 3 oktober en 18 oktober 2011. Telkens staat een mooie illustratieve case centraal. Mijns inziens een makkelijke manier om kennis te
maken met design (th)at work(s) – lekker thuis op de bank achter de pc. Ons eigen klapstuk wordt natuurlijk het symposium op 3 november 2011. Dat symposium organiseer ik samen met de deelnemers van het masterprogramma Designing Complex Organizations en het Ulbo de Sitter Instituut, een nieuw kennisinstituut op het gebied van nieuw organiseren. NCSI en Flanders werken inhoudelijk mee aan het programma, net als veel anderen. Op het programma staan inspirerende cases, leerzame workshops en de nieuwe ontwikkelingen in het vak. Nut, noodzaak en urgentie van sociale innovatie en nieuw organiseren worden in de plenaire lijn door de vooraanstaande professoren verkondigd. Ik ben wel erg  benieuwd of er bedrijven of instellingen zijn die het aandurven zich aan te melden voor een second opinion op hun eigen organisatie!

Reuring genoeg zo! Aan mij kan het niet liggen als later blijkt dat jouw organisatie op arbeids- of afzetmarkt onvoldoende concurrerend blijkt!

Wil je meedoen met de webinars of deelnemen aan het symposium? Kijk hier: http://www.sioo.nl/nl/1956-Nieuws.html voor meer informatie over Design (th)at Work(s) (daar vind je ook het event  Destination Innovation van NCSI (8 november 2011),  waaraan ik een bijdrage lever).

Tags: ,

Dit bericht is geplaatst op woensdag 21 september 2011 om 21:14 onder Algemeen, Organisatiekunde, Organisatieontwerp, Symposia en bijeenkomsten, Systeemdenken. U kunt de reacties volgen via de RSS 2.0 RSS-feed. U kunt een reactie achterlaten of een link op uw eigen website plaatsen.

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te posten.