[pagevisual]

Generaties in families, op de grachten en in organisaties

Door: Annet Weitering

Afgelopen weekend was ik met mijn zus de stad in, samen met onze tante en oom (65 geworden). We wandelden door de Jordaan, de Haarlemmerstraat en -dijk en lunchten op de Zeedijk met dimsum bij Hoi Tin. We spraken over de enorme metamorfoses die de Haarlemmerdijk en de Zeedijk de afgelopen jaren hebben ondergaan. Later op de dag bekeken we de werkzaamheden voor de Noord-zuidlijn op het Spui.

We bezochten het nieuwe grachtenmuseum, waar de geschiedenis van de grachten wordt verbeeld op een hele multimediale en aansprekende manier. We zagen op film allerlei gebeurtenissen in de grachten in een aantal periodes; zo leuk! Gebeurtenissen zoals de boottocht met de Beatles in 1964, de intocht van het Nederlands voetbalelftal bij het behalen van het Europees kampioenschap in 1988, maar ook schaatsen op de grachten en de gay-parade. Het leuke is de herkenning van allerlei gebeurtenissen die soms dezelfde en soms andere herinneringen oproepen bij mijn tante en oom en bij mijn zus en mij.

Later op de middag zijn we in gesprek op een terras over mijn moeder en vader die tien jaar ouder zijn en geboren in 1936 (de stille generatie). We horen verhalen over hun jeugd en jong volwassenheid en hun volgzaamheid die in tegenstelling staat tot mijn tante. Zij is van 1946 en zette zich veel meer af tegen haar ouders. We hebben het ook over onze opvoeding: Mijn zus en ik zijn van 1963 en 1964 en hebben altijd de druk gevoeld om het beste uit onszelf te halen. Eigenlijk was het een must: mijn ouders konden een opleiding betalen, wij hadden de intelligentie, dus lag er een flinke druk. Ook spraken we over het opvoeden van onze eigen kinderen, nu tussen de 7 en 17 jaar. En constateerden dat je daar soms heel anders mee omgaat en soms ook weer niet.

Een dag later begin ik met het lezen van het boek van Aart Bontekoning: , een populair geschreven boek over zijn promotieonderzoek, en ook De generatiecrisis, een boek van Piet van Dijk. Dit ter voorbereiding op de masterclass “De juiste mensen op de juiste plek; generaties samen aan de slag” van 8 december aanstaande. Opeens plaats ik mijn opvoeding in een breder perspectief. Wat een feest van herkenning. Ik kan zo mijn hele familie plaatsen en ook de vraagstukken en dilemma’s. Als ik er tijdens het avondeten over vertel, vind ik nog niet zo veel interesse bij man en kinderen, maar ik ben er door gegrepen.

Ik ben nog niet zover dat ik handvatten heb gekregen, maar ik vraag me wel een aantal zaken af: Hoe kunnen adviesbureaus (maar ook Sioo) zich vernieuwen als er alleen maar Generatie X werkt of nog net een paar mensen van de protestgeneratie. Maar ook … Hoe kunnen organisaties met vier voordeel halen uit zo veel variëteit?

Ik ga gauw verder lezen en tijdens onze masterclass op 8 december goed opletten als Aart Bontkoning en Betty Dalhoeven over hun onderzoek spreken en Anne Mart Kuilder, Mariska Gerritsen en Esmee Ficheroux vertellen over hun ervaringen.

Ook geïnteresseerd in wat generaties voor organisaties kunnen beteken en hoe je dat als leidinggevende kunt faciliteren? Schrijf je dan in op de masterclass van 8 december.

Tags: , ,

Dit bericht is geplaatst op maandag 14 november 2011 om 13:19 onder Algemeen, Diversiteit, Symposia en bijeenkomsten. U kunt de reacties volgen via de RSS 2.0 RSS-feed. U kunt een reactie achterlaten of een link op uw eigen website plaatsen.

2 reacties op “Generaties in families, op de grachten en in organisaties”

Marjolein Risseeuw zegt:

november 21st, 2011 at 14:53

Beste Annet,

Ook ik ben gegrepen door de vier generaties in organisaties, en de herkenbare vergelijkingen die je kunt maken met je huidige gezin en het gezin waar je uit komt. Door meer inzicht te verkrijgen in de wensen en soms eisen van de generaties ten aan zien van werk (en ten aanzien van hun opvoeding), begrijp ik dat samenwerking in organisaties tussen generaties niet vanzelf gaat.

Na een kwantitatief onderzoek onder toekomstige leiders  (30-ers en 40-ers) ben ik tot de conclusie gekomen dat de generatie X waartoe ik (1967) ook behoor, bij uitstek een goede groep leiders kent die deze generaties in de aankomende jaren kunnen verbinden.

In mijn zojuist verschenen boek Zo X! Hoe de nieuwe leiders talenten in organisaties verbinden.
ga ik dan ook bij uitstek in op de kwaliteiten die de generatie X heeft om goed leiderschap te tonen. Juist omdat deze generatie wat onderbelicht is heb ik ter aanvulling op Het Generatieraadsel, met heel concrete praktijkvoorbeelden uit organisaties en van mijzelf geprobeerd het leiderschap vanuit het generatieperspectief meer handen en voeten te geven. Zo X! dus…..

Marjolein Risseeuw 
 @zorisseeuw

Annet zegt:

november 21st, 2011 at 23:54

Hallo Marjolein,

Wat leuk dat je reageert. Ik ga je boek aanschaffen!

Geef een reactie