[pagevisual]

Leiderschap in verandering

Door: Lien Govers

Op 9 februari 2010 gaf Jaap Boonstra college tijdens de Focus hooglerarenreeks over verandermanagement. Thema van deze bijeenkomst was in Verandering. Ruim zeventig procent van veranderingsprocessen in organisaties realiseert niet het beoogde resultaat. Klanten merken er niets van, beleid komt niet tot uitvoering, doelen worden niet gehaald, en medewerkers en leidinggevenden raken het spoor bijster. In zijn college stond Jaap stil  bij de vraag waarom veel veranderingsprocessen een vroegtijdige dood sterven en wat we daaraan kunnen doen. Het vertrekpunt is dat veel verklaringen voor het vastlopen van veranderingen te simpel zijn en het veranderingsproces zelf buiten beschouwing laten. De achtergronden voor het moeizame veranderen worden vervolgens gezocht in de aanpak van veranderingsprocessen en het handelen van actoren. Planmatig veranderen kan zinvol zijn als het gaat om problemen in exploitatie. In onvoorspelbare omgevingen
en bij ambigue vraagstukken voldoet deze aanpak niet langer. Het gaat dan om exploratie van vraagstukken en mogelijkheden, en om het op gang brengen van een proces waarin actoren samen vernieuwingen vormgeven (Focus).
Was u erbij en wilt u graag de hand-outs nog eens op uw gemakje bekijken
of was u er niet bij maar bent u eigenlijk ook wel nieuwsgierig?
De hand-outs staan hier voor u klaar.

Presentatie Jaap Boonstra Verandermanagement 2010 (5mb)

Downloads per deel:
Presentatie_Jaap_Boonstra_Verandermanagement_2010_Deel1
Presentatie_Jaap_Boonstra_Verandermanagement_2010_Deel2
Presentatie_Jaap_Boonstra_Verandermanagement_2010_Deel3
Presentatie_Jaap_Boonstra_Verandermanagement_2010_Deel4

Tags:

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 2 maart 2010 om 14:39 onder Algemeen, Leiderschap, Symposia en bijeenkomsten. U kunt de reacties volgen via de RSS 2.0 RSS-feed. U kunt een reactie achterlaten of een link op uw eigen website plaatsen.

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te posten.