[pagevisual]

Managers, leiders en professionals

Door: Jaap Boonstra

Managers leiders en professionalsVanmiddag mocht ik de Sioo infobijeenkomst inleiden met een mooi college over een actueel thema: Managers, leiders en professionals.
Leiders brengen mensen samen om een droom te realiseren. Ze geven richting in onzekere tijden. Managers dragen bij aan een efficiënte bedrijfsvoering. Ze geven richting door concrete doelen te formuleren. Professionals werken vanuit eigen ambitie en proberen het goede te doen. Er bestaan meningsverschillen over wat ‘het goede’ is…

Leiders, managers en professionals hebben elkaar nodig om iets wezenlijks tot stand te brengen, alleen denken ze daar zelf vaak anders over. In dit compacte college belichtte ik de essentie van leiders, managers en professionals. Ik verhelderde het spanningsveld tussen de drie rollen en gaf tips hoe u het spanningsveld kunt benutten om tot vernieuwing te komen. Download hier de presentatie.

Tags:

Dit bericht is geplaatst op maandag 14 september 2009 om 17:30 onder Leiderschap, Professionaliseren. U kunt de reacties volgen via de RSS 2.0 RSS-feed. U kunt een reactie achterlaten of een link op uw eigen website plaatsen.

3 reacties op “Managers, leiders en professionals”

B.van Graft zegt:

september 25th, 2009 at 22:32

Beste Jaap

Weer een hele herkenbare presentatie, waarbij diverse foto’s uit Zuid Afrika weer eens weergeven hoe de realiteit is en wij om mogen gaan met leiderschap!

Bob van Graft
Directeur GDI

ellen portasse zegt:

februari 8th, 2010 at 21:41

Geachte heer Boonstra,

Het valt mij op en ook wel tegen dat u vrijwel uitsluitend beelden van mannen gebruikt als u leiderschap illustreert. Het meervoudige kijken wordt ons zo niet makkelijk(er) gemaakt.

Vriendelijke groet,

Ellen Portasse

Charles Engelen zegt:

maart 12th, 2010 at 21:29

Zo Ellen, dat is nog eens scherp opgemerkt!
Ik weet bijna zeker dat Jaap graag een foto van je krijgt voor volgende foto’s over (persoonlijk) leiderschap.

Groet,
Charles

Geef een reactie