[pagevisual]

Nacht van het Advies

Door: Peter Paul Kerpel

De komende heeft als thema ‘De norm hooghouden’. Na jaren waarin het thema ‘normen en waarden’ hoog op de agenda heeft gestaan, in vrijwel elke branche en beroepsgroep, is het de laatste tijd op dat front angstvallig stil. Het is best confronterend om te merken hoe in slechtere economische tijden dit onderwerp weer langzaam in de mist verdwijnt.

Gooien we in economisch barre tijden meteen onze normen en waarden overboord? Ik denk dat het wel meevalt, maar dat we wel meer ‘ ruimte’ inbouwen in ons ethisch handelen en dat we waardendiscussies op het scherpst van de snede liever vermijden als het dagelijks brood echt in het geding komt.

Het is, denk ik, ook te makkelijk hier al te kritisch en cynisch over te zijn. Het is een van de vele ongemakkelijke en complexe vraagstukken waar we rond deze crisis mee geconfronteerd worden. Wellicht helpt het om dit calculerend economisch gedrag minder te veroordelen, maar vooral om juist in betere tijden wat meer en kritisch te reflecteren op de oprechtheid van onze motieven en ons handelen als adviseur. Misschien komen we dan wel tot een norm die minder hoog, maar wel meer duurzaam is en in gepaste bescheidenheid zijn weg vind in bureauprofielen en missionstatements.

Ik zie jullie graag op de Nacht van het Advies om te praten over normen en waarden in voor- én tegenspoed.

Tags:

Dit bericht is geplaatst op donderdag 10 november 2011 om 12:37 onder Algemeen, Symposia en bijeenkomsten. U kunt de reacties volgen via de RSS 2.0 RSS-feed. U kunt een reactie achterlaten of een link op uw eigen website plaatsen.

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te posten.